Powrót

Acid Drinkers

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Acid Drinkers

Acid Drinkers to polski zespół thrashmetalowy. Powstał w 1986 roku w Poznaniu. Nazwa zespołu w wolnym tłumaczeniu oznacza „kwasożłopy” (określenie ludzi pijących tanie wina).


Dyskografia :

* Are You a Rebel? (1990)
* Dirty Money, Dirty Tricks (1991)
* Strip Tease (1992)
* Vile Vicious Vision (1993)
* Infernal Connection (1994)
* The State of Mind Report (1996)
* High Proof Cosmic Milk (1998)
* Amazing Atomic Activity (1999)
* Broken Head (2000)
* Acidofilia (2002)
* Rock Is Not Enough, Give Me the Metal! (2004)
* Verses of Steel (2008)

 Obecny skład zespołu :

* Tomasz „Titus” Pukacki – śpiew, gitara basowa (od 1986)
* Darek „Popcorn” „Więcej Kissów i Stonesów” Popowicz – gitara (od 1986)
* Maciej „Ślimak” Starosta – perkusja (od 1989)
* Wojciech „Jankiel” Moryto – gitara (od 2009)

Byli członkowie :

* Aleksander „Olass” Mendyk (zmarły) – gitara, śpiew (2004-2008)
* Tomek „Lipa” Lipnicki – gitara, śpiew (2003-2004)
* Przemysław „Perła” Wejmann – gitara, śpiew (1998-2003)
* Robert „Litza” Friedrich – gitara, śpiew (1986-1998)
* Piotr „Chomik” Kuik – perkusja (1986)
* Maciej „Ślepy” Głuchowski – perkusja (1986)

Oglądaj online