Powrót

Alain Delon

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Alain Delon

 

Alain Delon urodził się 8 listopada 1935 roku w Sceaux, we Francji. To aktor, producent, scenarzysta i reżyser filmowy.

Wybrana filmografia :

Kiedy kobieta jest w coś zamieszana (Quand la femme s'en mêle) 1957
Bądź piękna i milcz (Sois belle et tais-toi) 1958
Christine (1958)
W pełnym słońcu (Plein soleil) 1960
Rocco i jego bracia (Rocco e i suoi fratelli) 1960
Sławne miłości (Amours célèbres) 1961
Zaćmienie (L'Eclisse) 1962
Lampart (Il Gattopardo) 1963
Czy Paryż płonie? (Paris brûle-t-il?) 1966
Basen (La Piscine) 1969
Klan Sycylijczyków (Le Clan des Siciliens) 1969
Borsalino (1970)
Teheran 43 (Tegeran-43) 1981
Nasza historia (Notre histoire) 1984
Dziewczyna dla dwóch (Une chance sur deux) 1998

Oglądaj online