Powrót

All Saints

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
All Saints
All Saints - w skład grupy wchodzą: Melanie Blatt, Shaznay Lewis, Nicole Appleton oraz Natalie Appleton.
Zespół powstał w 1993 roku w Wielkiej Brytanii. Debiutancka płyta nosi nazwę "All Saints" i wydana została w 1997 roku. Dziewczyny same pisały teksty i muzykę, nie korzystały również z pomocy stylistów. W 2000 roku wydały drugi album "Saints&Sinners", i to te dwa albumy doprowadziły je na pierwsze miejsca list przebojów. Kwarter sprzedał ponad 10 mln płyt.
W 2001 roku artystki przestały się ze sobą dogadywać i zaczęły solowe kariery, niestety bez większych sukcesów.
All Saints zaistniał na rynku fonograficznym ponownie w 2006 roku wydaniem płyty "Studio 1", która promowana była singlem "Rock Steady"


Dyskografia
      *All Saints (1997)
      *The Remix Album (1998)
      *Saints & Sinners (2000)
      *All Hits (2001)
      *Studio 1 (2006)


Oglądaj online