Powrót

Amy Studt

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Amy Studt
Amy Studt - brytyjska wokalistka i autorka tekstów urodzona w 1986 roku w południowej Anglii.

Już od najwcześniejszych lat wychowywana była w otoczeniu muzyki, jej matka grała na pianinie, natomiast ojciec na skrzypcach. Amy już w wieku sześciu lat zaczęła interesować się śpiewem.
W wieku trzynastu lat po przebyciu ciężkiej choroby nagrała swoje pierwsze demo, którym zainteresowała się jedna ze znanych wytwórni muzycznych.
Cztery lata później Amy nagrała swój debiutancki album "False Smiles". Płyta nie zdobyła uznania wśród słuchaczy co skutkowało zerwaniem kontraktu z wytwórnią.

W 2008 roku artystka opublikowała swój drugi utrzymany w rockowym klimacie album "My Paper Made Men". Album mogli pobrać użytkownicy Wielkiej Brytanii z wybranych sklepów internetowych, rok poźniej doczekał się on wersji płytowej z dodatkowymi materiałami takimi jak zdjęcia i bonusowy, wcześniej nieznany utwór.

Dyskografia
Albumy

    * False Smiles - 2003
    * My Paper Made Men - 2009

Single

    * Just a Little Girl - 2002
    * Misfit - 2003
    * Under the Thumb - 2003
    * All I Wanna Do - 2004
    * Furniture - 2007
    * Chasing the Light - 2008
    * Nice Boys - 2009

Oglądaj online