Powrót

Andrzej i Eliza

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Andrzej i Eliza

Andrzej i Eliza to polski zespół muzyczny, wykonujący muzykę folkowo-rockową. Działał w latach 1971-1981.
Grupa została założona w Warszawie w 1971 roku przez Andrzeja Rybińskiego, który utworzył duet z laureatką przeglądów studenckich - Elizą Grochowiecką. Wkrótce do zespołu dołączył Czesław Mogiliński (grał na gitarze basowej, harmonijce ustnej i instrumentach perkusyjnych), którego w roku 1974 zastąpił Jerzy Rybiński (wokal, gitara basowa).

Dyskografia :

1972 - Andrzej i Eliza: Drzewo rodzinne
1974 - Andrzej i Eliza: Czas relaksu
1978 - Andrzej i Eliza: Buty, buty
1979 - Andrzej i Eliza, vol. 1-2
1980 - Andrzej i Eliza: Od jutra już
1991 - 1971-1991 Historie Nieznane
1993 - Andrzej i Eliza: Greatest Hits
2003 - Andrzej i Eliza: Ballada o butach
2004 - Platynowa kolekcja - Nasze złote przeboje: Andrzej i Eliza

Oglądaj online