Powrót

Antonio Banderas

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Antonio Banderas

Antonio Banderas naprawdę nazywa się José Antonio Domínguez Bandera. Urodził się 10 sierpnia 1960 roku w Maladze w Hiszpanii. To aktor filmowy, reżyser, producent filmowy, model i piosenkarz.

Wybrana filmografia :

2010: Poznasz przystojnego bruneta (You Will Meet a Tall Dark Stranger)
2010: Shrek Forever
2009: Złodziejski kodeks (Thick as Thieves)
2008: The Other Man
2008: Centralne biuro uwodzenia (My Mom's New Boyfriend)
2007: Shrek Trzeci
2006: Wytańczyć marzenia
2005: Legenda Zorro (The Legend of Zorro)
2004: Shrek 2
2003: Pewnego razu w Meksyku: Desperado 2 (Once Upon a Time in Mexico)
2003: Mroczna Argentyna (Imagining Argentina)
2003: Mali agenci 3D: Trójwymiarowy odjazd (Spy Kids 3: Game Over)
2003: Pancho Villa we własnej osobie (And Starring Pancho Villa as Himself)
2002: Frida
2002: Mali agenci 2: Wyspa marzeń (Spy Kids 2: Island of Lost Dreams)
2002: Ballistic (Ballistic: Ecks vs. Sever)
2002: Femme Fatale
2001: Mali agenci (Spy Kids)
2001: Grzeszna miłość (Original Sin)
2001: Pytanie do Boga (Body, The)
2000: Parada oszustów (White River Kid, The)
1999: Kumpel do bicia (Play It to The Bone)
1999: Trzynasty wojownik (13th Warrior, The)
1998: Maska Zorro (Mask of Zorro, The)
1996: Zbyt wiele (Two Much)
1996: Evita
1995: Zabójcy (Assassins)
1995: Nigdy nie rozmawiaj z nieznajomym (Never Talk to Strangers)
1995: Desperado
1995: Cztery pokoje (Four Rooms)
1995: Rapsodia Miami (Miami Rhapsody)
1994: Wywiad z wampirem (Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles)
1993: Dom dusz (House of the Spirits, The)
1993: Zniewaga (Dispara!)
1993: Filadelfia (Philadelphia)
1992: Królowie Mambo (Mambo Kings, The)
1991: W łóżku z Madonną (Madonna: Truth or Dare (aka In Bed with Madonna))
1991: Terra Nova
1990: Zwiąż mnie (!Átame!)
1990: Pod Wiatr (Contra el viento)
1989: Aventis
1989: Biała gołębica (Blanca Paloma, La)
1988: Kobiety na skraju załamania nerwowego (Mujeres al borde de un ataque de nervios)
1988: Kobieta twojego życia (Mujer de tu vida: La mujer feliz, La)
1987: Prawo pożądania (Ley del deseo, La)
1986: Układanka (Puzzle, The)
1986: 27 godzin (27 horas)
1986: Matador (Matador)
1985: Dwór Faraona (Corte de Faraón, La)
1984: Sprawa Almery (Caso Almería, El)
1984: Szczudła (Zancos, Los)
1982: Sztuczne rzęsy (Pestanas postizas)
1982: Labirynt namiętności (Laberinto de pasiones)

Oglądaj online