Powrót

Apoptygma Berzerk

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Apoptygma Berzerk
Apoptygma Berzerk to norweska grupa muzyczna. Zespół został stworzony przez Stephana Grotha i Jona Erika Martinsena w 1989 roku. Po wydaniu płyty "Rocket Science" z zespołu odeszli wszyscy członkowie zespołu z wyjątkiem Grotha. Jako że zespół był w środku trasy, Groth musiał szybko znaleźć muzyków, by kontyunować trasę. Otrzymał wsparcie od swojego brata, przyjaciela z zespołu The Anix oraz Thomasa Jakobsena.
 
Obecny skład zespołu :
 
Stephan L. Groth
Jonas Groth
Brandon Smith
Thomas Jakobsen
 
Byli członkowie zespołu :
 
Audun Stengel aka „Angel“
Geir Bratland
Fredrik Brarud
Jon Erik Martinsen
Ted Skogmann
Anders Odden
Rico Darum
Vegard Blomberg
 
 
Dyskografia :
 
Soli Deo Gloria (1993) 
7 (1996)
The Apocalyptic Manifesto (1998)
Welcome to Earth (2000) 
Harmonizer (2002) 
You and Me Against the World (2006) 
Rocket Science (2009)

Oglądaj online