Powrót

Arielle Dombasle

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Arielle Dombasle
Arielle Dombasle, a właściwie Arielle Sonnery de Fromental urodziła się  27 kwietnia 1958 w Norwich w USA. W latach 1978-2009 wydała osiem singli oraz sześć albumów. Wszystkie są w języku francuskim.

Dyskografia

Single
    * Cantate 78 (1978)
    * Je te salue mari (1980) Je te salue mari (1980)
    * Nada más (1988) single Nada más (1988) jeden
    * Amour symphonique (1990) Amour symphonique (1990)
    * Liberta (2000) Liberta (2000)
    * Odysseus (2000) Odysa (2000)
    * Où Tu Veux (2007) Où tu veux (2007)
    * Extra-terrestre (2009) Bardzo terrestre (2009)

Albumy
    * Liberta (2000) Liberta (2000)
    * Extase (2002) Extase (2002)
    * Amor Amor (2004) Amor Amor (2004)
    * Arielle en concert (2005) DVD Arielle en concert (2005) DVD
    * C'est si bon (2006) C'est si bon (2006)
    * Glamour à mort (2009) Glamour à mort (2009)



Oglądaj online