Powrót

Armagedon

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Armagedon

Armagedon – założona w 1986 roku polska Death metalowa grupa muzyczna. Armagedon stanowi wraz z zespołami takimi jak Vader i Imperator zaczątek death metalu w Polsce.
Zespół uczestniczył w wielu festiwalach metalowych takich jak: „Thrashfest”, „Death Metal Festival„ czy „Drrrama”.

W 1992 roku Armagedon podpisał opiewający na trzy płyty kontrakt z angielską wytwórnią Peaceville Records, który w wyniku nieporozumień został rozwiązany. Zespół nagrał nowy materiał – „Invisible Circle” w Polskim studio nagraniowym w Gdyni.
W 1994 roku Armagedon zawiesił działalność, która została niemal po 12 latach wznowiona.

Dyskografia:
1988 – „Armagedon” (Demo)
1989 – „Czas Przetrwania” (Demo)
1991 – „Dead Condemnation” (Demo)
1993 – „Invisible Circle”
2009 – „Death Then Nothing”

Oglądaj online