Powrót

Artillery

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Artillery

Artillery – założony w 1982 roku Duński zespół wykonujący techniczny thrash metal. Pomimo iż był to jeden z pierwszych zespołów grający ten styl muzyki, to muzycy nawiązywani nim do styli Slayera i Megadeth.
Zespół w 1991 oraz w 1999 roku przechodził rozpady. Pierwszy trwał do 1999 roku, w którym to zjednoczył się aby nagrać album „B.A.C.K”, za drugim zaś razem do zejścia doszło w 2007 roku i zakończyło się wydaniem kompilacji „Through the Years”.

W 2008 roku Artillery wystąpił na festiwalu Metalmania w katowickim Spodku.

Dyskografia:
Albumy:

  • 1985 – Speed Metal Hell
  • 1985 – Satan’s Revenge
  • 1985 – Fear of Tomorrow (LP)
  • 1987 – Terror Squad (LP)
  • 1990 – Khomaniac
  • 1990 – By Inheritance (LP)
  • 1990 – Fear of Tomorrorw/Terror Squad
  • 1998 – Deadly Relics
  • 1999 – B.A.C.K. (LP)
  • 2000 – Jester
  • 2007 – Through the Years
Dema:
  • 1982 – We Are the Dead
  • 1984 – Shellshock
  • 1984 – Deeds of Darkness
  • 1985 – Fear of Tomorrow
  • 1989 – 1989 promo

Oglądaj online