Powrót

Barenaked Ladies

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Barenaked Ladies
Barenaked Ladies (lub BNL) to kanadyjski zespół rockowy. Tworzą go Kevin Hearn, Ed Robertson, Steven Page, Tyler Stewart oraz Jim Creeggan. Zespół powstał w 1988 roku w Scarborough w Ontario.
Zespół początkowo tworzyli Steven Page i Ed Robertson. Do zespołu wkrótce po powstaniu dołączyli bracia Creegganowie, a następnie Kevin Hearn. Andy Creeggan wyjechał na dłuższy czas i na perkusji zastąpił go Tyler Stewart. 
 
Dyskografia :
 
Buck Naked (1989)
Barenaked Lunch (1990)
The Yellow Tape (1991)
Gordon (1992) 
Maybe You Should Drive (1994) 
Born On A Pirate Ship (1996)
Stunt (1998)
Maroon (2000)
Everything to Everyone (2003)
Barenaked for the Holidays (2004)

Oglądaj online