Powrót

Ben E. King

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Ben E. King
Ben E. King (właściwie. Benjamin Earl Nelson) urodził się  28 września 1938 w Henderson w Północnej Karolinie. Debiutował jako uczeń szkoły średniej w grupie The Four B's, z której przeszedł do The Five Crows. Wkrótce zespół zmienił nazwę na The Drifters. W 1960 opuścił grupę. Najbardziej znany jest jako wykonawca i współtwórca przeboju „Stand by Me”.  Inne popularne utwory to: "Spanish Harlem", '"Amor'", "Don't Play That Song", "I Could Have Danced All Night", "It's All Over", "Seven Letters" i "What Is Soul?".


Wybrana dyskografia
    * Spanish Harlem (1961)
    * Don't Play That Song (1962)
    * What Is Soul? (1967)
    * Rough Edges (1970)
    * Supernatural (1975)
    * I Had a Love (1976)
    * Street Tough (1981)
    * Save the Last Dance for Me (1988)





Oglądaj online