Powrót

Blade Loki

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Blade Loki
 Blade Loki to polski zespół muzyczny założony w 1992 roku we Wrocławiu.  

Obecni członkowie to: Agata Polic – wokal, Dudzic – gitara basowa, Twurca – gitara, Norbas – instrumenty klawiszowe,  Adam „Zwierzak” Moszyński – perkusja, Daniel Wrona – puzon, trąba barytonowa i Lisu – trąbka.

Zespół wykonuje melodyjną odmianę punk-rocka z elementami hard core, reggae i ska. W 1995 zespół zagrał na festiwalu „Odjazdy”. W tym samym roku nagrali pierwszą płytę Młodzież olewa. Utwór „Manifest” ukazał się na składance Muzyka Przeciwko Rasizmowi. 
 
 Dyskografia
 
    Młodzież olewa (1995)
    Blada płyta (2000)
    Psy i koty (2002)
    ...no pasaran (2006)
    Torpedo los!!! (2009)

Oglądaj online