Powrót

Blind Melon

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Blind Melon
Blind Melon to amerykański zespół rockowy, istniejący w latach 1989 - 1995. Zespół znany jest głównie za sprawą utworu i pamiętnego teledysku „No Rain”, pochodzącego z debiutanckiego albumu Blind Melon. Piosenka ta stała się niekwestionowanym hitem, album czterokrotnie otrzymał platynę, a Blind Melon uzyskał status gwiazdy. 
21 października 1995 w trakcie trasy koncertowej z powodu przedawkowania kokainy zmarł wokalista Shannon Hoon. W 2006 roku zespół reaktywował się z nowym wokalistą, Travisem Warrenem, z którym nagrali jedną płytę. 
 
Skład:
 
Shannon Hoon - wokal, harmonijka, kazoo, gitara akustyczna
Christopher Thorn - gitara, mandolina, harmonijka
Rogers Stevens - gitara, pianio
Brad Smith - bass, flet
Glenn Graham - perkusja
Travis Warren - wokal, kazoo, gitara akustyczna
 
Dyskografia:
 
1992 - Blind Melon
1995 - Soup
1996 - Nico
2002 - Classic Masters
2005 - The Best of Blind Melon
2006 - Live at the Palace
2008 - For My Friends

Oglądaj online