Powrót

Bloc Party

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Bloc Party
Bloc Party – angielski zespół który został założony w 2002 roku.
Grupa miała wiele nazw: Superheroes of BMX, The Angel Range, Diet i Union.

Nazwę Bloc Party przyjęli we wrześniu 2003 roku.
Dyskografia:
* Silent Alarm – 2005,
* Silent Alarm Remixed – 2005,
* A Weekend in the City – 2007,
* Intimacy – 2008,
* Intimacy Remixed – 2009
 
Skład zespołu to:
* Kele Okereke –  wokal, gitara,
* Rusell Lissack – gitara,
* Gordon Moakes – gitara basowa, wokal wspierający,
* Matt Tong – perkusja.

Oglądaj online