Powrót

Bob Dorough

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Bob Dorough
Bob Dorough urodził się 12 grudnia 1923 roku w Arkansas.

Pracował z takimi sławami jak: Miles Davis i Allen Ginsberg. Prawdopodobniej jest najbardziej znany jako głos i kompozytor wielu piosenek używanych w Schoolhouse Rock!, serii edukacyjnych animowanych filmów krótkometrażowych pokazywanych w latach 70-tych 80-tych w telewizji ABC w Stanach Zjednoczonych.

Dyskografia

    * 1956: Devil May Care
    * 1963: Excursions Through Songs from the Hit Show "Oliver!"
    * 1966: Just About Everything
    * 1976: Beginning to See the Light
    * 1982: Devil May Care II
    * 1984: Bob Dorough/Bill Takes: Sing And Swing
    * 1986: Clankin' on Tin Pan Alley
    * 1987: Songs of Love
    * 1987: Skabadabba
    * 1987: To Communicate
    * 1987: Formerly Not For Sale
    * 1990: This is a Recording by Bob Dorough
    * 1992: Memorial Charlie Parker
    * 1997: Right on My way Home
    * 1998: Too Much Coffee Man
    * 1999: Who's On First
    * 2000: Too Much Coffee Man
    * 2004: Sunday At Iridium
    * 2005: Houston Branch
    * 2005: Small Day Tomorrow
    * 2008: BLUE XMAS

Oglądaj online