Powrót

Bonnie Tyler

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Bonnie Tyler
Bonnie Tyler - brytyjska piosenkarka w 1951 roku w Walii. Wychowywała się w wielodzietnej rodzinie. Jako nastolatka występowała w miejscowych zespołach jeżdżąc i występując po okolicach południowej Walii.

W latach 70. podpisała kontrakt z wytwórnią płytową tym samym rozpoczynając karierę.

W 1982 roku po nagraniu albumu Faster Than The Speed Of Night stała się gwiazdą światowego formatu dzięki między innymi piosence Total Eclipse Of The Heart. Później popularność gwiazdy systematycznie spadała, na początku 2004 roku w duecie z Kareenem Antonnem i wykonanie francuskiej wersji "Total Eclipse Of The Heart" pod tytułem "Si Demain" przyniosło jej pierwsze miejsca na listach przebojów we Francji, Belgii i Polsce.

Dyskografia:

* 1977 - The World Starts Tonight
* 1978 - Natural Force
* 1979 - Diamond Cut
* 1981 - Goodbye To The Island
* 1983 - Faster Than The Speed of Night
* 1986 - Secret Dreams And Forbidden Fire
* 1986 - Bonnie Tyler The video
* 1988 - Hide Your Heart
* 1991 - Bitterblue
* 1992 - Angel Heart
* 1993 - Silhouette In Red
* 1995 - Free Spirit
* 1998 - All In One Voice
* 2002 - Heart & Soul
* 2004 - Simply Believe
* 2005 - Wings
* 2006 - Celebrate CD+DVD
* 2006 - Bonnie On Tour Live DVD
* 2006 - Bonnie Tyler Live
* 2007 - From The Heart Bonnie Tyler Greatest Hits

Oglądaj online