Powrót

Boo-Ya T.R.I.B.E.

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Boo-Ya T.R.I.B.E.
Grupę Boo-Yaa T.R.I.B.E. na początku tworzyło sześciu braci Devoux - lider zespołu Ganxsta Ridd, The Godfather, Kobra, Monsta, Murder One oraz E.K.A., który w 2000 roku został zastąpiony przez Gawtti’ego. Grupa powstała w Carson w Kalifornii, ale ich korzenie sięgają wysp Samoa. Bracia występowali pod okiem ojca w kościele baptystów, lecz pomimo religijnego wychowania szybko dołączyli do gangu Mob Piru Bloods. Każdy z braci odsiedział wyrok w więzieniu, głównie pod zarzutami posiadania narkotyków lub broni. Dopiero gdy ich najmłodszy brat Robert zginął w strzelaninie, zdecydowali się zmienić tryb życia i poświęcili się muzyce. Pierwsza część nazwy zespołu pochodzi od slangowego określenia dżwięku wystrzału, natomiast skrót T.R.I.B.E. pochodzi od „Too Rough International Boo-Yaa Empire”. 
 
Dyskografia:
 
New Funky Nation (1990)
Doomsday (1994)
Occupation Hazardous (1995) 
Mafia Lifestyle (2000)
West Koasta Nostra (2003)
Angry Samoans (2006)

Oglądaj online