Powrót

Boston

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Boston
Boston – amerykańska grupa hard rockowa założona w 1971 roku przez gitarzystę i pianistę Toma Scholza. W jej skład wchodzą: Tom Scholz (gitara, bas, instrumenty klawiszowe, perkusja), Michael Sweet (wokal, gitara), Tommy DeCarlo (wokal, dalszy wokal), Gary Pihl (gitara, keyboard), Kimberley Dahme (bas, gitara) i Jeff Neal - perkusja.

Debiutancki album zespołu zatytułowany "Boston" ukazał się w 1976 roku. Płyta spotkała się ze znakomitym przyjęciem, stając się najlepiej sprzedającym się debiutem rockowym w historii. Album zawierał takie klasyki jak More Than A Feeling, Peace of Mind, Smokin i Foreplay/Long Time. Dwa lata później ukazuje sie krążek pod tytułem "Don't Look Back".

Na kolejny album trzeba było czekać aż 8 lat. W 1986 roku wychodzi płyta "Third Stage". Kolejny album "Walk On" to 1994 rok.  W 1997 roku wychodzi skaładanka "Greatest Hits". Pięc lat później przychodzi czas na kolejny krążek zatutułowany "Corporate America".

Dyskografia -

* 1976 - Boston
* 1978 - Don’t Look Back
* 1986 - Third Stage
* 1994 - Walk On
* 1997 - Greatest Hits
* 2002 - Corporate America

Oglądaj online