Powrót

Cannibal Corpse

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Cannibal Corpse
Cannibal Corpse - założony w 1989 roku amerykański zespół grający brutal death metal.
Zespół ma opinie grup, które doprowadziły death metal do skrajności. Ich muzyka inspirowana jest filmami grozy, zarówno urokliwie naiwnymi, poetyckimi z lat czterdziestych, jak wulgarnymi, dosłownymi. Teksty pełne odrażających opisów, intrygujących rozważań, na temat zdolności paranormalnych.

Skład zespołu:
  • George Fisher ”Corpsegrinder”
  • Pat O’Brien
  • Rob Barrett
  • Alex Webster
  • Paul Mazurkiewicz

Dyskografia
  • 1989 - Cannibal Corpse
  • 1990 - Eaten Back To Life
  • 1991 - Butchered At Birth
  • 1992 - Tomb Of The Mutilated
  • 1993 - Hammer Smashed Face
  • 1994 - The Bleeding
  • 1996 - Vile
  • 1997 - Monolith Of Death
  • 1998 - Gallery Of Suicide
  • 1999 - Bloodthirst
  • 2000 - Live Cannibalism
  • 2002 - Gore Obsessed
  • 2002 - Worm Infested
  • 2003 - 15 Year Killing Spree
  • 2004 - The Wretched Spawn
  • 2006 - Kill
  • 2009 - Evisceration Plague

Oglądaj online