Powrót

Capleton

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Capleton
Capleton przyszedł na świat 13 kwietnia 1967 roku w Saint Mary na Jamajce, jako Clifton George Bailey III.
Jest znany również jako King Shango, King David, The Fireman i The Prophet. 
W 1989 roku pierwszy raz zagrał dla publiczności. Stewart Brown, właściel African Star, dał mu możliwość do wykazania się przed takimi gwiazdami jak Ninjaman czy Flourgan.
 
Dyskografia :
 
Number One Pon the Look Good Chart - 1991
Lotion Man - 1991
Alms House - 1993
Good So - 1994
Prophecy - 1995
I-Testament - 1997
One Mission (compilation) - 1999
More Fire - 2000
Still Blazin’ - 2002
Voice of Jamaica - 2003
Praises To The King - 2003
The People Dem - 2004
Reign of Fire - 2004
Free Up - 2006
Hit wit da 44 rounds - 2007
Rise them up - 2007
Bun Friend - 2008

Oglądaj online