Powrót

Children of Bodom

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Children of Bodom
Children of Bodom to fińska grupa muzyczna założona w 1993 roku w Finlandii pod nazwą Inearthed. Jako Children of Bodom grupa występuje od 1997 roku. Nazwa zespołu pochodzi od jeziora Bodom, nad którego brzegiem dokonano mordu na 3 nastolatkach. Zadebiutowali albumem „Something Wild”. 
 
Obecny skład zespołu :
 
Alexi Laiho - wokal, gitara 
Roope Latvala - gitara
Henkka „Blacksmith” Seppälä - bas
Jaska W. Raatikainen - perkusja
Janne „Warman” Wirman - klawisze
 
Dyskografia :
 
Something Wild (1997)
Hatebreeder (1999)
Tokyo Warhearts (Live) (1999)
Follow the Reaper (2001)
Hate Crew Deathroll (2003)
Thrashed, Lost and Strungout (EP) (2004)
Are You Dead Yet? (2005)
Chaos Ridden Years - Stockholm Knockout Live (DVD) (2006)
Blooddrunk (2008)
Skeletons in the Closet (2009)
Relentless Reckless Forever (2011)

Oglądaj online