Powrót

Chris Rea

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Chris Rea
Christopher Anton "Chris" Rea (ur. 4 marca 1951 w Middlesbrough), brytyjski gitarzysta, piosenkarz, autor tekstów.
Chris Rea zaczynał w 1973 roku, w lokalnym zespole Magdalene.
W 1978 roku ukazał się jego pierwszy album zatytułowany Whatever Happened to Benny Santini?, który zdobył status złotej płyty w USA. 
 
Dyskografia:
  • 1978 - Whatever Happened to Benny Santini?
  • 1979 - Deltics
  • 1980 - Tennis
  • 1981 - Chris Rea
  • 1983 - Water Sign
  • 1984 - Wired to the Moon
  • 1985 - Shamrock Diaries
  • 1986 - On the Beach
  • 1987 - Dancing with Strangers
  • 1989 - Road to Hell
  • 1990 - Auberge
  • 1992 - God's Great Banana Skin
  • 1993 - Espresso Logic
  • 1996 - La Passione
  • 1998 - The Blue Cafe
  • 1999 - The Road to Hell: Part 2
  • 2000 - King of the Beach
  • 2002 - Stony Road
  • 2003 - Blue Street (Five Guitars)
  • 2003 - Hofner The Blue Notes
  • 2004 - The Blue Jukebox
  • 2005 - Blue Guitars
  • 2008 - The Return of the Fabulous Hofner Blue Notes
  • 2001 - Santo Spirito Blues

Oglądaj online