Powrót

Coal Chamber

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Coal Chamber
Zespół powstał na początku 1994 roku w Los Angeles. Załozony przez Bradleya Fafarę (obecnie frontman DevilDriver) i Miguela Rascona (Meegs). Skład uzupełnili grająca na basie Rayana Foss i perkusista Mike Cox. 
W 1995 roku Coal Chamber podpisał kontrakt z RoadRunner i w efekcie w 1997 wydał płytę „Coal Chamber”. Kolejne dwa lata przyniosły sporo koncertów i nowe nagrania zgromadzone na krążku „Chamber Music”. 
Zespół opuściła basistka Rayana Foss, która poświęciła się rodzinie i córce. Jej miejsce zajęła Nadja Peulen. 
W 2003 roku COAL CHAMBER oficjalnie zakończył działalność. Poszczególni członkowie poświęcili się solowym projektom, z których najbardziej znanym wydaje się być Devildriver. 
 
Dyskografia:
 
Coal Chamber (1997)
Chamber Music (1999)
Dark Days (2002)
Giving The Devil His Due (2003)
The Best Of Coal Chamber (2004)

Oglądaj online