Powrót

Dave Matthews Band

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Dave Matthews Band

Dave Matthews Band to amerykański zespół muzyczny założony w Charlottesville, w stanie Virginia, na początku 1991 roku przez urodzonego w RPA Dave’a Matthewsa. Na początku działalności w skład zespołu wchodzili Carter Beauford (perkusja), LeRoi Moore (instrumenty dęte), Stefan Lessard (gitara basowa), Boyd Tinsley (skrzypce) i Peter Griesar (instrumenty klawiszowe). W roku 1994 roku Peter Griesar opuścił zespół, a w 2008 roku, w wyniku powikłań po wypadku, zmarł LeRoi Moore. Od roku 1998 z zespołem występuje Butch Taylor w roli klawiszowca.

Dyskografia:

* 2009 - Big Whiskey And The GrooGrux King
* 2006 - The Best Of What’s Around
* 2006 – DMB Live Trax Vol. 6: 7/7-7/8/2006 Fenway Park, Boston, MA
* 2006 – DMB Live Trax Vol. 5: 8.23.1995 Meadow Brook Music Festival, Rochester Hills, MI
* 2005 – Weekend on the Rocks
* 2005 – DMB Live Trax Vol. 4: 4.30.96 Classic Amphitheatre, Richmond, VA
* 2005 – Stand Up
* 2005 – DMB Live Trax Vol. 3: 8.27.00 Meadows Music Theatre, Hartford, CT
* 2004 – DMB Live Trax Vol. 2: 9.12.04 Golden Gate Park, San Francisco, CA
* 2004 – DMB Live Trax Vol. 1: 12.8.98 Centrum Center, Worcester, MA
* 2004 – The Gorge
* 2003 – The Central Park Concert
* 2002 – Live at Folsom Field, Boulder, Colorado
* 2002 – Busted Stuff
* 2001 – Live in Chicago
* 2001 – Everyday
* 1999 – Listener Supported
* 1998 – Before These Crowded Streets
* 1997 – Live at Red Rocks
* 1996 – Crash
* 1994 – Under the Table and Dreaming
* 1994 – Recently
* 1993 – Remember Two Things

Oglądaj online