Powrót

Dimmu Borgir

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Dimmu Borgir
Dimmu Borgir to norweski zespół założony w 1993 roku. Nazwa zespołu oznacza bramę łącząca ziemię z piekłem.
 
Obecny skład :
 
Stian Tomt ”Shagrath” Thoresen - wokale
Sven Atle ”Erkekjetter Silenoz” Kopperund - gitara
Thomas Rune ”Galder” Andersen - gitara
Terje ”Cyrus” Andersen - bas
Darek ”Daray” Brzozowski - perkusja
Geir ”Brat” Bratland - klawisze
 
Wybrana dyskografia :
 
For All Tid (1994)
Stormblåst (1996)
Enthrone Darkness Triumphant (1997)
Spiritual Black Dimensions (1999)
Puritanical Euphoric Misanthropia (2001)
Death Cult Armageddon (2003)
In Sorte Diaboli (2007)
Abrahadabra (2010)

Oglądaj online