Powrót

Dimmu Borgir

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Dimmu Borgir
Dimmu Borgir to norweski zespół założony w 1993 roku. Nazwa zespołu oznacza bramę łącząca ziemię z piekłem.
 
Obecny skład :
 
Stian Tomt ”Shagrath” Thoresen - wokale
Sven Atle ”Erkekjetter Silenoz” Kopperund - gitara
Thomas Rune ”Galder” Andersen - gitara
Terje ”Cyrus” Andersen - bas
Darek ”Daray” Brzozowski - perkusja
Geir ”Brat” Bratland - klawisze
 
Wybrana dyskografia :
 
For All Tid (1994)
Stormblåst (1996)
Enthrone Darkness Triumphant (1997)
Spiritual Black Dimensions (1999)
Puritanical Euphoric Misanthropia (2001)
Death Cult Armageddon (2003)
In Sorte Diaboli (2007)
Abrahadabra (2010)

Sprawdź nasze programy

Programy

PRZEGLĄDARKA

poniedziałek - piątek, godz. 17.00

YOUNG STARS

niedziela, godzina 19:00

Oglądaj online