Powrót

Dope

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Dope
Dope to amerykański zespół nu metalowy, założony w 1997 roku w Chicago przez autora tekstów i wokalistę Edsela Dope’a i jego brata Simona. Bracia zostali rozdzieleni, gdy ich rodzice się rozwiedli. Kiedy dorośli, połączyli się ponownie. Bracia przyjęli do zespołu Trippa Eisena jako gitarzystę, Prestona Nasha jako perkusistę i Acey’a Slade’a jako basistę.
 
Skład zespołu :
 
Edsel Dope (Brian Charles Ebejer) - główny wokal, gitara rytmiczna, klawisze, sample
Virus (Andre Michel Karkos) - główna gitara, sample, wokale w tle
Angel (Andrew Bartolotta) - bębny, perkusja
Tripp Lee (Derrick Tribbett) - bass, wokale w tle
 
Byli członkowie :
 
Simon Dope – instrumenty klawiszowe, samplery, perkusja (1997-2001)
Sloane „Mosey” Jentry – gitara (1997-1999), gitara basowa, chórki (2000-2004)
Tripp Rex Eisen (Tod Rex Salvador) – gitara basowa (1999-2000)
Acey Slade (Emil John Schmidt IV) – gitara basowa, gitara, chórki (1999-2001)
Preston Nash – perkusja (1997-2000)
Adrian Ost – perkusja (2000-2001)
Racci „Sketchy” Shay – perkusja, gitara basowa (2001-2006)
Lil’ Dan (Daniel Fox) – perkusja (2006-2007)
Ben Graves – perkusja podczas koncertów w Japonii (2005)
Brix Milner - gitara basowa, instrumenty klawiszowe (2005-2006)
 
Dyskografia :
 
Felons and Revolutionaries (1999)
Life (2001)
Group Therapy (2003)
American Apathy (2005)
No Regrets (2009)

Teledyski

Oglądaj online