Powrót

Down Low

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Down Low
Zespół Down Low  - powstał w 1995 roku w studiu K-Town w niemiecki Kaiserslautern.

Grupę stworzyli: raper Joe Thompson i Mike Dalien - wokalista.
Pierwszy singiel „Vision of Life” podbił europejskie listy przebojów. Kolejny utowr "Murder" również okazał się hitem. Po roku istnienia grupy ukazała się płyta  „Visions”.
Down Low wziął się ostro do pracy i w roku 1997 ukazały się dwa single „Monnlight” i „Johnny B” na kolejny album - „It Ain’t Over”.
Cover "Johnny B." grupy The Hooters stał się największym hitem tego zespołu.
W 1998 roku Down Low wydał dwie kolejne płyty „Third Dimension” oraz „H.I.V.”

Rok 1999 przynosi nam 2 wydarzenia:
- album „Best Of” oraz singiel bożonarodzeniowy, po czym muzycy postanowili opdpocząć.

Po dwóch latach przerwy ukazuje się singiel "4th Level" w klimacie R&B. Kolejny singiel „La Serenissima” ukazał się dopiero pod koniec 2002 roku.

W roku 2003 Mike Dalien odszedł z Down Low aby poświęcić się karierze solowej. Joe Thompson zaprosił do współpracy rapera La Mazzi. Nagrali razem  singiel „Everybody (MMMM)”, który ukazał się jesienią 2006 roku.

Dyskografia:

    * Visions (1996)
    * It Ain't Over (1997)
    * Third Dimension (1998)
    * Best Of (1999)
    * 4th Level (2001)
    * Visions – The Singles 1997–2003 (DVD)
    * Greatest Hits (2005)
    * Return Of The Trendsetter (2006)

Oglądaj online