Powrót

Eels

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Eels
Eels to amerykańska grupą uformowana przez Marka Olivera Everetta, znanego także jako Man called E, Mr. E, lub po prostu E - będącego wokalistą, gitarzystą jak i autorem tekstów.
Przygoda Marka z muzyką zaczęła się kiedy miał 6 lat. Wówczas dostał od rodziców bębenek, nieco póżniej grywał także trochę na gitarze. Był zbuntowanym nastolatkiem, mającym drobne problemy z prawem i nauką. Mając 20 lat  przeniósł się do Los Angeles, gdzie wydał swoje pierwsze dwie solowe płyty - „A man called E” (1992) oraz „Broken toy shop” (1993). 
W 1995 roku do formacji dołączyli perkusista Jonathan Norton oraz basista Tommy Walters.
 
Obecny skład :
 
Mr. E 
Jonathan „Butch” Norton 
Tommy Walter 
Adam Siegel 
John Parish 
Lisa Germano 
Joe Gore 
Koool G Murder 
Puddin’ 
Shon Sullivan 
Chet Atkins III 
 
Dyskografia:
 
Beautiful Freak (1996)
Electro-Shock Blues (1998)
Daisies of the Galaxy (2000)
Souljacker (2001)
Shootenanny! (2003)
Blinking Lights And Other Revelations (2005)
Hombre Lobo (2009)
Tomorrow Morning (2010)

Oglądaj online