Powrót

Emilia

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Emilia
Emilia Rydberg (ur. 5 stycznia 1978 w Sztokholmie, Szwecja) - szwedzka piosenkarka pochodzenia etiopskiego.

W wieku 18 lat podpisała swój pierwszy kontrakt muzyczny jako piosenkarka.

W 1999 Emilia wydała album  Big Big World .Singiel o tym samym tytule stał się  światowym hitem. Krążek rozszedł się w 4 milionach egzemplarzy.
6 grudnia 2006 ukazał się jej szwedzkojęzyczny singel  "Var Minut" , natomiast 11 kwietnia 2007 singel  "En Sang Om Kärleken". Pochodził on z wydanego 18 kwietnia trzeciego albumu  Sma Ord Av Kärlek .



Dyskografia

    * "Big Big World" - 1999
    * "Emilia" - 2001
    * "Sma Ord Av Kärlek" - 2007

Single

    * "Big Big World" (1998)
    * "Good Sign" (1998)
    * "Twist of Fate" (1999)
    * "Sorry I'm In Love" (2000)
    * "Kiss By Kiss" (2001)
    * "Var minut" (2006)

Oglądaj online