Powrót

Epica

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Epica
Epica to holenderska grupa muzyczna wykonująca symfoniczny metal. Powstała w 2002 roku w Rotterdamie z inicjatywy Marka Jansena. 
 
Obecny skład zespołu:
 
Simone Simons - śpiew (mezzosopran)
Mark Jansen - growl, gitara elektryczna
Isaac Delahaye - gitara elektryczna
Yves Huts - gitara basowa
Coen Janssen - instrumenty klawiszowe
Ariën van Weesenbeek - instrumenty perkusyjne
 
 
Dyskografia:
 
(2002) Cry For The Moon (Demo) jako „Sahara Dust”
(2003) The Phantom Agony (LP)
(2003) The Phantom Agony (SP)
(2004) Feint (SP)
(2004) Cry For The Moon (SP)
(2004) We Will Take You With Us (DVD)
(2005) Consign to Oblivion (LP)
(2005) Solitary Ground (SP)
(2005) The Score - An Epic Journey (LP)
(2005) Quietus (Silent Reverie) (SP)
(2006) The Road To Paradiso (Kompilacja LP)
(2007) Never Enough (SP)
(2007) The Divine Conspiracy (LP)
(2008) Chasing the Dragon (SP)
(2009) Design Your Universe (LP)

Oglądaj online