Powrót

Fleetwood Mac

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Fleetwood Mac
Fleetwood Mac – założona w 1967 roku grupa rockowa najczęściej wiązana z gatunkiem soft rock. Grupa rozpoczęła swą muzyczną działalność jako bluesrockowy kwartet w składzie Peter Green, Jeremy Spencer, Bob Brunning i Mick Fleetwood. W roku 1977 grupa wydała album Rumours, który przeszedł do historii jako jeden z najlepiej sprzedających się albumów rockowych wszech czasów.
 
Dyskografia:
  • 1968 - Fleetwood Mac
  • 1968 - Mr. Wonderful
  • 1969 - English Rose
  • 1969 - Then Play On
  • 1970 - Kiln House
  • 1971 - Future Games
  • 1972 - Bare Trees
  • 1973 - Penguin
  • 1973 - Mystery to Me
  • 1974 - Heroes Are Hard to Find
  • 1975 - Fleetwood mac
  • 1977 - Rumours
  • 1979 - Tusk
  • 1982 - Mirage
  • 1987 - Tango in the Night
  • 1990 - Behind the Mask
  • 1995 - Time
  • 2003 - Say You Will

Oglądaj online