Powrót

God Is An Astronaut

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
God Is An Astronaut
Zespół God Is An Astronaut powstał w 2002 roku. Zawdzięcza swoją nazwę cytatowi z filmu "Nocne plemię". „The End of the Beginning”, pierwszy album zespołu, został wydany w 2002 roku. "All Is Violent, All Is Bright" (wydany w 2005) jest drugim albumem God Is an Astronaut. Singiel „Fragile” został użyty w 120-minutowym show MTV UK oraz w „The Comedown”. Rok później zespół wydał EP pod tytułem "A Moment of Stillness". Ich trzeci album „Far from Refuge” został wydany w kwietniu 2007 roku. Czwarty album nosi tytuł „God Is an Astronaut”, został wydany 7 listopada 2008 roku. Pod koniec 2008 roku, zespół rozpoczął pracę nad drugim EP. Jednak później kapela poinformowała, że pracują nad nowym, koncepcyjnym albumem „Age of the Fifth Sun”. 12 lutego 2010 roku został opublikowany singiel zatytułowany „In The Distance Fading”. Zespół wydał „Age of the Fifth Sun” 17 maja 2010.
 
Członkowie zespołu :
 
Torsten Kinsella – wokal, gitara, instrumenty klawiszowe
Niels Kinsella – gitara basowa, gitara
Jamie Dean – instrumenty klawiszowe, syntezatory
Gazz Carr – gitara
Lloyd Hanney – perkusja
 
Dyskografia :
 
The End of the Beginning (2002)
All Is Violent, All Is Bright (2005)
Far from Refuge (2007)
God Is an Astronaut (2008)
Age of the Fifth Sun (2010)
Origins (2013)

Oglądaj online