Powrót

Gotthard

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Gotthard
Gotthard to hard rockowy zespół z włoskiej części Szwajcarii , założony w 1990 roku przez Chris'a von Rohr'a, gitarzystę zespołu Krokus. 
5 października 2010 roku w wypadku zginął Steve Lee, lider grupy Gotthard. Wraz z innymi motocyklistami zatrzymał się na przydrożnym parkingu. W grupę wielbicieli jednośladów wjechała ciężarówka. Reanimacja wokalisty nie udała się, zmarł w wieku 48 lat. 
 
Skład zespołu :
 
Steve Lee - wokal
Leo Leoni - gitara
Freddy Scherer - gitara
Marc Lynn - bas
Hena Habegger - perkusja
 
Dyskografia :
 
1992: Gotthard
1994: Dial Hard
1996: G.
1997: Defrosted
1999: Open
2001: Homerun
2002: One Life One Soul
2003: Human Zoo
2004: One Team One Spirit
2005: Lipservice
2006: Made In Switzerland 
2007: Domino Effect
2009: Need To Believe

Oglądaj online