Powrót

Herb Alpert

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Herb Alpert
Herbert 'Herb' Alpert urodził się 31 marca 1935 roku w Los Angeles. To amerykański trębacz, kompozytor, autor piosenek, piosenkarz, producent muzyczny, malarz, rzeźbiarz i aranżer. Znany jest ze współpracy z grupą The Tijuana Brasslmo Sounds. Współpracował m.in z Burtem Bacharachem, Samem Cooke'em, Carole King, The Carpenters i Joe Cocker'em. Zdobył osiem nagród Grammy. W 2006 roku wraz z Jerrym Mossem został wprowadzony do Rock and Roll Hall of Fame.
 
Dyskografia :
 
Just You and Me (1976)
Herb Alpert/Hugh Masekela (1978)
Main Event Live! (1978)
Rise (1979)
Beyond (1980)
Magic Man (1981)
Fandango (1982)
Blow Your Own Horn (1983)
Wild Romance (1985)
Classics Volume 1 (1987)
Keep Your Eye On Me (1987)
Under a Spanish Moon (1988)
My Abstract Heart (1989)
North on South St. (1991)
The Very Best Of Herb Alpert (1991)
Midnight Sun (1992)
Second Wind (1996)
Passion Dance (1997)
Definitive Hits (2001)

Oglądaj online