Powrót

Hootie & The Blowfish

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Hootie & The Blowfish
Hootie & the Blowfish to amerykańska grupa założona w 1989 roku w Columbii w USA. Tworzą ją : Mark Bryan (gitarzysta), Dean Felber (basista), Darius Rucker (wokalista i gitarzysta) oraz Jim "Soni" Sonefeld (perkusista). Pierwszy album zatytułowany "Time" wydany został w 1992 roku. Rok później ukazuje się krążek  "Kootchypop". Longplay „Cracked Rear View” wydany w 1994roku zawierający pokrył się kilkakrotnie platyną. Znalazły się na nim takie hity jak: "Hold My Hand", "Let Her Cry" i "Only Wanna Be With You". W kolejnych latach ukazują się : "Fairweather Johnson" i "Musical Chairs". Piąty longplay w dorobku zespołu zatytułowany "Hootie & The Blowfish" ukazał się po 4-letniej przerwie, a to dlatego że członkowie formacji postanowili więcej czasu poświęcić rodzinom, pracowali także nad solowymi projektami.W 2002 roku kwartet powrócił jednak do wspólnej pracy.
 

Dyskografia

* 1992 - Time
* 1993 - Kootchypop
* 1994 - Cracked Rear View
* 1996 - Fairweather Johnson
* 1998 - Musical Chairs
* 2003 - Hootie & the Blowfish
* 2005 - Looking for Lucky
* 2006 - LIVE In Charleston: The Homegrown Concert Event


Sprawdź nasze programy

Programy

PRZEGLĄDARKA

poniedziałek - piątek, godz. 17.00

YOUNG STARS

niedziela, godzina 19:00

Oglądaj online