Powrót

Howard Jones

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Howard Jones

Howard Jones urodził się 23 lutego 1955 roku w Southampton ( Wielka Brytania ). Wokalista, kompozytor, autor tekstów. Od siódmego roku życia uczył się grać na fortepianie. W 1979 roku zaczął występować w pubach i barach, najpierw w High Wycombe, później w Londynie. Z początku wykonywał fortepianowe przeróbki przebojów i standardów muzyki rozrywkowej. W krótkim czasie dorobił się własnego repertuaru, aranżowanego na instrumenty elektroniczne i prezentowanego publicznie z towarzyszeniem mima Jeda Hoile’a. W 1983 roku podpisał kontrakt z firmą WEA. Pozyskał do współpracy wybitnych producentów nagrań - Ruperta Hine’a, Arifa Mardina i Phila Collinsa. W grudniu 1986 roku na zaproszenie TVP wystąpił we Wrocławiu.

Dyskografia :

Humans Lib 1984
The 12’ 1984
Howard Jones Sings What Is Love 1984
Dream Into Action 1985
Action Replay 1986
One To One 1986
Cross That Line 1989

Oglądaj online