Powrót

Howard Jones

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Howard Jones

Howard Jones urodził się 23 lutego 1955 roku w Southampton ( Wielka Brytania ). Wokalista, kompozytor, autor tekstów. Od siódmego roku życia uczył się grać na fortepianie. W 1979 roku zaczął występować w pubach i barach, najpierw w High Wycombe, później w Londynie. Z początku wykonywał fortepianowe przeróbki przebojów i standardów muzyki rozrywkowej. W krótkim czasie dorobił się własnego repertuaru, aranżowanego na instrumenty elektroniczne i prezentowanego publicznie z towarzyszeniem mima Jeda Hoile’a. W 1983 roku podpisał kontrakt z firmą WEA. Pozyskał do współpracy wybitnych producentów nagrań - Ruperta Hine’a, Arifa Mardina i Phila Collinsa. W grudniu 1986 roku na zaproszenie TVP wystąpił we Wrocławiu.

Dyskografia :

Humans Lib 1984
The 12’ 1984
Howard Jones Sings What Is Love 1984
Dream Into Action 1985
Action Replay 1986
One To One 1986
Cross That Line 1989

Sprawdź nasze programy

Programy

PRZEGLĄDARKA

poniedziałek - piątek, godz. 17.00

YOUNG STARS

niedziela, godzina 19:00

Oglądaj online