Powrót

Ice Cube

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Ice Cube

Ice Cube, a właściwie O’Shea Jackson, urodził się 15 czerwca 1969 roku w South Central, w Kalifornii. Jest raperem, aktorem, scenarzystą i reżyserem. Był członkiem zespołów hip hopowych C.I.A. i N.W.A. Solową karierę rozpoczął w 1990 roku.
Jego umiejętności aktorskie możemy podziwiać w takich filmach jak np.
"Boyz ‘N The Hood” (1991)
„Higher Learning”
„Trespass” (1993)

Dyskografia:

1990 - AmeriKKKas Most Wanted
1990 - Kill At Will
1991 - Death Certificate
1992 - The Predator
1993 - Lethal Injection
1994 - Bootlegs B-Sides
1997 - Featuring… Ice Cube
1998 - War & Peace vol.1 (The War disc)
2000 - War & Peace vol.2 (The Peace disc)
2001 - Greatest Hits
2006 - Laugh Now, Cry Later
2007 - In The Movies
2008 - Raw Footage

Oglądaj online