Powrót

Ja Rule

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Ja Rule
Jeffrey Atkins (urodzony 29 lutego 1976 roku w Hollis, Queens, Nowy Jork) znany jako Ja Rule jest amerykańskim raperem.Pseudonim Ja Rule jest skrótowcem od zdania Jeffrey Atkins Represents Unconditional Love’s Existence.

Dorastał w religijnej rodzinie, nie obchodził jednak ani urodzin, ani Bożego Narodzenia. Rodzice zabronili mu też słuchać hip-hopu. Kiedy pierwszy raz go usłyszał, postanowił zostać raperem. Przynosił do domu płyty z muzyką i słuchał ich na odtwarzaczu CD, kiedy jego rodziców nie było w pobliżu. Później uczęszczał do Junior High School we Floral Park, w Nowym Jorku, gdzie spotkał swoją przyszłą żonę, Aishę Murray. Pobrali się w 1991 roku. Mają trójkę dzieci: Britney, Jeffrey’a Juniora i Jordana. Mieszka ze swoją rodziną w posiadłości w New Jersey.

Wielokrotnie nominowany do wielu prestiżowych nagród muzycznych, laureat m.in. MTV Video Music Award czy World Music Award..

Dyskografia:

Albumy

    * Venni Vetti Vecci (1999)
    * Rule 3:36 (2000)
    * Pain Is Love (2001)
    * The Last Temptation (2002)
    * Blood In My Eye (2003)
    * R.U.L.E. (2004)
    * The Mirror: Reloaded (2009)
    * Venni Vetti Vecci 2010 (2010)

Filmografia

    * 1999: Ghetto Superstar
    * 2000: Turn it Up
    * 2001: Szybcy i wściekli
    * 2002: Half Past Dead
    * 2003: Straszny film 3
    * 2003: Pauly Shore Is Dead
    * 2004: The Cookout
    * 2004: Shall We Dance
    * 2005: Back in the Day
    * 2005: Assault on Precinct 13

Oglądaj online