Powrót

Jeff Lorber

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Jeff Lorber
Jeff Lorber urodził się 4 listopada 1952 roku w Filadelfii (Pensylwania, USA). To amerykański klawiszowiec, kompozytor i producent muzyczny.
25 listopada 2009 roku wystąpił wraz z Marcinem Nowakowskim w warszawskim klubie Capitol z okazji zdobycia statusu złotej płyty przez album "Better Days".
 
Dyskografia :
 
The Jeff Lorber Fusion (1977, Inner City)
Soft Space (1978, Inner City)
Water Sign (1979, Arista)
Wizard Island (1980, Arista)
Galaxian (1981, Arista)
It's a Fact (1982, Arista)
In The Heat Of The Night (1984, Arista)
Lift Off (1984, Arista)
Step by Step (1984, Arista)
Private Passion (1986, Warner Bros.)
Worth Waiting For (1991, Verve Forecast)
West Side Stories (1994, Verve Forecast)
State of Grace (1994, Verve Forecast)
Midnight (1998, Zebra)
Kickin' It (2001, Samson)
Philly Style (2003, Narada Jazz)
Flipside (2005, Narada Jazz)
He Had A Hat (2007, Blue Note)
Heard That (2008, Peak)

Oglądaj online