Powrót

Julia Kamińska

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Julia Kamińska

Julia Małgorzata Kamińska urodziła się 13 listopada 1987 roku w Gdańsku.
Pierwszy raz pojawiła się w telewizji w programie TVP "Królestwo Maciusia". W 2008 roku zagrała główną rolę-  Ulę Cieplak - w serialu "BrzydUla".
Aktorka wystapiła w jedenastej edycji Tańca Z Gwiazdami. Tańczyła z Rafałem Maserakiem - ten duet zapewnił jej wygraną w tym programie.

Filmografia :
2005: Magiczne drzewo
2005: Pełną parą
2005: Towar
2006: Dylematu 5
2007: W stepie szerokim
2007: Ja wam pokażę
2008: Barwy szczęścia
2008-2009: BrzydUla
2009: Mniejsze zło
2009: Naznaczony
2009: Zero
2010: Historia Roja, czyli w ziemi lepiej słychać
2010: Zimowy ojciec

Dubbing :
2010: Jak wytresować smoka
2010: Ryś i spółka
2010: Zaplątani

Oglądaj online