Powrót

Koniec Świata

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Koniec Świata
Koniec Świata powstał w styczniu 2000 roku w Katowicach. Grupa powstała z inicjatywy Jacka Stęszewskiego (śpiew, gitara). Po siedmiu miesiącach muzykowania, Koniec Świata nagrał swoją pierwszą kasetę „Korzenie”. Następnie kaseta została wydana przez wydawnictwo Zima. Drugi album nosił tytuł „Symfonia na Sprzedaż”. Album ukazał się w marcu 2002 roku. W 2005 roku Koniec Świata wydał kolejną trzecią już płytę „Kino Mockba”. Wrzesień 2007 roku przyniósł czwarte wydawnictwo - album „Burgerbar” oraz klip promujący płytę do utworu „Wystarczy, że serce mi bije”. W ramach promocji płyty zespół ruszył w ogólnopolską trasę koncertową BURGERBAR TOUR. 
Z końcem roku 2007 z zespołu odeszli perkusista Piotr „Piter” Połaniecki i basista Marek „Melo” Mrzyczek. Zastąpli ich Łukasz Gocal i Wojtek Filipek.
Rok 2008 to przede wszystkim kolejna trasa pod szyldem Punky Reggae Live. Jesienią 2008 roku ruszyła zorganizowana przez Koniec Świata i Zabili Mi Żółwia wspólna trasa koncertowa.
W kwietniu 2010 roku pojawił się kolejny album, noszący tytuł „Oranżada”.
 
Skład zespołu :
 
Jacek ” Dżeki” Stęszewski - śpiew, gitara
Jacek „Czepek” Czepułkowski - gitara, śpiew
Szymon Cirbus - trąbka, chórki
Michał Leks - perkusja
Marek Mrzyczek - bas
 
Dyskografia :
2011 - „X LAT” 
2010 - „Oranżada”
2007 - „Burgerbar” 
2005 - „Kino Mockba” 
2002 - „Symfonia na sprzedaż”
2000 - „Korzenie”

Oglądaj online