Powrót

Lars Danielsson

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Lars Danielsson
Lars Danielsson urodził się w 1958 roku w Szwecji. Ukończył Konserwatorium w Goteborgu w klasach kontrabasu, wiolonczeli i gitary basowej. Współpracował z takimi artystami jak Leszek Możdżer, Zohar Fresco, Nils Petter Molvaer, John Scofield, Jack De Johnette, Mike Stern, Billy Hart, Charles Lloyd, Terri Lyne Carrington, Joey Calderrazzo, Gino Vanelli i Dave Kikoski. 
 
Wybrana dyskografia :
 
Libera Me - 2005 
The Time - 2006
Between Us And The Light - 2006
Melange Blue - 2006
Pasodoble - 2007
Tarantella - 2009

Oglądaj online