Powrót

Machine Head

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Machine Head
Machine Head to amerykański thrashmetalowy zespół, założony w 1992 roku przez Roberta Flynna (wcześniej Inquisitor, Vio-lence, Forbidden) i Adama Duce’a. Do zespołu dołączyli także Logan Mader i Tony Costanza. Ten ostatni opuścił zespół jeszcze przed wydaniem debiutanckiej płyty, a na jego miejsce przyszedł Chris Kontos. Po pierwszej trasie koncertowej miejsce Kantosa zajął Dave McClain. W 1994 roku zespół podpisał kontrakt z wytwórnią Roadrunner i wydał swój debiutancki album.
 
Dyskografia :
 
1994 - Burn My Eyes
1997 - The More Things Change…
1999 - The Burning Red
2001 - Supercharger
2003 - Through The Ashes Of Empires
2007 - The Blackening

Oglądaj online