Powrót

Malevolent Creation

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Malevolent Creation
Malevolent Creation to amerykańska grupa muzyczna wykonująca death metal z wpływami thrash metalu. Powstała 1987 roku z inicjatwy muzyków zamieszkałych w Buffalo oraz Fort Lauderdale. 
 
 
Obecny skład zespołu : 
 
Marco Martell - gitara elektryczna (Bass 2007-2008)
Fabian Aguirre - instrumenty perkusyjne
Phil Fasciana - gitara elektryczna
Brett Hoffmann - growling
Gio Geraca - Bass 
 
Byli członkowie zespołu :
 
Ariel Alvarado - instrumenty perkusyjne
Mark Simpson - instrumenty perkusyjne
Dave Kinkade - instrumenty perkusyjne
Justin DiPinto - instrumenty perkusyjne
Dave Culross - instrumenty perkusyjne
Alex Marquez - instrumenty perkusyjne (Divine Empire)
Derek Roddy - instrumenty perkusyjne (Hate Eternal, Nile)
Lee Harrison - gitara elektryczna (Atheist)
Jeff Juszkiewicz - gitara elektryczna
John Paul Soars - gitara elektryczna (Divine Empire, Crowbar)
Rob Barrett - gitara elektryczna (Cannibal Corpse)
Kyle Symons - growling
Gordon Simms - gitara basowa
Jason Blachowicz - gitara basowa (Divine Empire)
Tony Laureano - instrumenty perkusyjne (Acheron, Nile)
 
Dyskografia zespołu :
 
(1989) Demo I (Demo)
(1990) Demo 1990 (Demo)
(1990) The Ten Commandments (LP)
(1992) Retribution (LP)
(1993) Stillborn (LP)
(1994) Live Death (Split)
(1996) Eternal (LP)
(1997) In Cold Blood (LP)
(1997) Joe Black (Kompilacja)
(1998) The Fine Art of Murder (LP)
(2000) Envenomed (LP)
(2000) Manifestation (Kompilacja)
(2002) The Will To Kill (LP)
(2003) The Best of Malevolent Creation (Kompilacja)
(2004) Warkult (LP)
(2004) Conquering South America - Live (CD)
(2005) Retrospective (Kompilacja)
(2007) Doomsday X (LP)
(2008) Live At The Whisky a Go Go - Live (CD)
(2008) Lost Commandments (DVD)
(2009) Essentials (Kompilacja)
(2010) Invidious Dominion (LP)
(2010) Australian Onslaught - Live (CD)

Oglądaj online