Powrót

Meshuggah

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Meshuggah
Meshuggah to pięcioosobowy zespół muzyczny z Umeå w Szwecji. Nazwa formacji pochodzi z języka hebrajskiego i znaczy „szaleniec”. 
 
Obecny skład zespołu : 
 
Jens Kidman (wokale) 
Fredrik Thordendal (gitara elektryczna/chórki)
Marten Hagström (gitara elektryczna/chórki)
Dick Lövgren (gitara basowa)
Tomas Haake (perkusja)
 
Dyskografia :
 
Psykisk Testbild a.k.a. Meshuggah (EP, 1989)
Contradictions Collapse (1991)
None (EP, 1994)
Selfcaged (EP, 1995)
Destroy Erase Improve (1995)
The True Human Design (EP, 1997)
Chaosphere (1998)
Rare Trax (2001)
Nothing (2002)
I (EP, 2004)
Catch Thirty-Three (2005)
Nothing (Remix With DVD) (2006)
obZen (marzec 2008)
Alive (2010)

Oglądaj online