Powrót

Metric

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Metric
Metric - kanadyjski zespół indie-rockowy, założony w 1998 roku w Nowym Jorku. Zespół wydał 4 albumy studyjne: "Grow up and Blow Away", "Old World Underground, Where Are You Now?", "Live It Out", "Fantasies". Ich utwory zostawały wykorzystane między innymi w serialach telewizyjnych: Chirurdzy i CSI: Miami. Najbardziej ich znane utwory grupy to Combat Baby i Monster Hospital.

Ich utwór Eclipse (All Yours) znalazł się na ścieżce dźwiękowej z filmu Saga "Zmierzch": Zaćmienie.

Dyskografia:
   Albumy studyjne
    * Grow Up and Blow Away - 2001
    * Old World Underground, Where Are You Now? - 2003
    * Live It Out - 2005
    * Fantasies - 2009

   EP
    * Mainstream - 1998
    * Static Anonymity - 2001

Oglądaj online