Powrót

Mikis

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Mikis
Mikis Cupas urodził się 7 września 1969 roku. Grał m.in. w zespole Cytadela. Od początku lat 90. związany z zespołem Wilki. W 1996 roku wraz z Markiem Chrzanowskim, Piotrem "Posejdonem" Pawłowskim i Danutą "Daną" Kuchtą założył zespół Hopsa. Okazjonalnie był też gitarzystą zespołu YokaShin. Pojawił się też w Closterkeller. Jest twórcą jednych z najpopularniejszych polskich riffów gitarowych takich jak "Baśka", "Bohema" i "Son of the blue sky".

Dyskografia
z Wilkami

    * 1992: Wilki
    * 1993: Przedmieścia
    * 1994: Acousticus Rockus
    * 2002: 4
    * 2004: Watra
    * 2006: Obrazki
    * 2009: MTV Unplugged


Teledyski

Oglądaj online