Powrót

Mitchel Musso

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa:
Mitchel Musso
Mitchel Tate Musso urodził się 9 lipca 1991 roku w Garland, Teksasie. To amerykański aktor i piosenkarz. Znany głównie z roli Olivera Okena w serialu "Hannah Montana". Ma brata Masona, który gra w zespole Metro Station.  Przyjaźni się z Miley Cyrus i Emily Osment, z którą nagrał piosenkę "If I Didn’t Have You". 
Jego debiutancki album "Mitchel Musso" ukazał się 2 czerwca 2009 roku. Razem z Tiffany Thornton nagrał piosenkę "Let It Go" na potrzeby filmu „O, kurczę!”. Od 2010 roku grał króla Brady’ego w serialu Disney XD „Para Królów”. W tym samym roku wydał swój drugi album "Brainstorm". 
W grudniu 2011 roku odszedł z serialu „Para Królów”.
 
Dyskografia :
 
(2010) Brainstorm 
(2009) Mitchel Musso 
 
Filmografia :
 
(2010) Para Królów
(2009) O, kurczę!
(2009) Hannah Montana: The Movie
(2006-2010) Hannah Montana
(2006) Straszny dom
(2005) Pieskie życie

Oglądaj online