Powrót

Moonspell

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Moonspell
Moonspell to portugalska grupa, która powstała w roku 1989 jako Morbid God. W roku 1992 muzycy przyjęli obecną nazwę.  
 
Skład zespołu :
 
Fernando „Langsuyar” Ribeiro - wokal
Pedro „Passionis” Paixao - gitara/instrumenty klawiszowe
Ricardo „Morning Blade” Amorim - gitara
Miguel „Nisroth” Gaspar - perkusja
Don Aires „Ahriman” Pereira - bas
 
Dyskografia :
 
Goat on Fire/Wolves From the Fog (1994)
Under the Moonspell (1994)
Wolfheart (1995)
Irreligious (1996)
2econd Skin (1997)
Sin/Pecado (1998)
The Butterfly Effect (1999)
Darkness and Hope (2001)
The Antidote (2003)
Memorial (2006)
The Great Silver Eye (2007)
Under Satana (2007)
Night Eternal (2008)

Sprawdź nasze programy

Programy

PRZEGLĄDARKA

poniedziałek - piątek, godz. 17.00

YOUNG STARS

niedziela, godzina 19:00

Oglądaj online