Powrót

Moonspell

Kraj produkcji: Polska
Kategoria wiekowa: b.o.
Moonspell
Moonspell to portugalska grupa, która powstała w roku 1989 jako Morbid God. W roku 1992 muzycy przyjęli obecną nazwę.  
 
Skład zespołu :
 
Fernando „Langsuyar” Ribeiro - wokal
Pedro „Passionis” Paixao - gitara/instrumenty klawiszowe
Ricardo „Morning Blade” Amorim - gitara
Miguel „Nisroth” Gaspar - perkusja
Don Aires „Ahriman” Pereira - bas
 
Dyskografia :
 
Goat on Fire/Wolves From the Fog (1994)
Under the Moonspell (1994)
Wolfheart (1995)
Irreligious (1996)
2econd Skin (1997)
Sin/Pecado (1998)
The Butterfly Effect (1999)
Darkness and Hope (2001)
The Antidote (2003)
Memorial (2006)
The Great Silver Eye (2007)
Under Satana (2007)
Night Eternal (2008)

Oglądaj online